یکی از پیشرفتهای اصلی در الکترومغناطیس، نظریۀ مایکل فارادی در ۱۸۳۱ بود:
E= -Nd ɸ/dt
حدود دو قرن این نظریه در موتورها، ژنراتورها، ترانسفورماتورها و مخابرات رادیویی مورد استفاده قرار گرفت و همچنین پس از فارادای نظریههای پیشنهادی تکمیلی توسط لنز و نیومن (Lenz and Neumann) مطرح گردید. فوکو در سال ۱۸۶۸ نظریۀ جریانهای گردابی (eddy current) را ارائه کرد و هویساید مقالۀ او را به چاپ رسانید. تامسون (Thomson) نیز در تکمیل نظریۀ گرمایش القایی مشارکت داشت. در همین سده بود که پیشنهاد کوره القایی فرکانس متوسط در فرانسه، ایتالیا و سوئد مطرح شد و در نهایت در سال ۱۹۲۷ شرکت (EFCO) اولین کوره فرکانس متوسط را در شفر انگلستان نصب نمود.
گرمایش القایی (Induction Heating)
انرژی لازم جهت گرمایش القایی فلزات هادی الکتریسیته از برق شبکه (Main -50 HZ) تأمین میگردد. در این سیستم (القایی) با تبدیل انرژی برق شبکه به فرکانس مناسب با کاربرد مورد نظر میتوان میزان و عمق نفوذ گرمایش قطعه فلزی را کنترل کرد.
عملکرد گرمایش القایی
انتقال توان بر روی قطعه کار فلزی توسط یک کویل (Inductor) انجام میگردد. جریان متناوب الکتریکی درون کویل مطابق قانون فارادای میدان مغناطیس تولید کرده و قرار دادن بار فلزی درون میدان موجب تولید جریان های گردابی eddy current)) در آن میشود. با توجه به مقاومت الکتریکی مواد فلزی، میزان دقیق گرمایش به جریان گردابی القایی شده بستگی دارد.
طی سالیان متمادی پس از کشف تجربی قانون القایی الکترومغناطیس فارادی در سال ۱۸۳۱، مبدلهای گوناگون با توان و فرکانسهای مختلف تولید شده است. 𝝯XE = – توان خروجی کانورتر، فرکانس، شکل کویل و خصوصیات قطعه کار فلزی، الگوهای گرمایش مختلفی را ایجاد میکند. میزان نفوذ گرمایش (Heating Pattern) در قطعه کار فلزی بستگی به فرکانس کانورتر دارد، هرچه فرکانس کمتر باشد عمق نفوذ گرمایش بیشتر خواهد بود.
گرمایش القایی مزایای بیشماری نسبت به فناوریهای جایگزین دارد:
- سریع Fast
- دقیق Accurate
- تکرارپذیر Repeatable
- تمیز Clean
- کمحجم Compact
- ایمن Safe
برای دریافت این مقاله به صورت کامل کلیک کنید: گرمایش القایی